CleanLife Kombi Silver asztali víztisztító (+Ezüst+KDF)

Elérhető:
Raktáron
Cikkszám:
CL-KOMBI-S
Gyártó:
CleanLife
13.000,-Ft 11.000,-Ft
Nettó ár: 8.661,-Ft

Kedvezmény: 2.000,-Ft

A CleanLife Kombi Silver asztali víztisztító pultra, a mosogató mellé állítható, a csaptelepre szerelhető berendezés. A szűrést 1 db, kétlépcsős (ún. kombi) szűrőbetét végzi el, ezüst és KDF töltet kiegészítéssel: Poliporpilén+Granulált aktívszén+Ezüst+KDF (PP+GAC+Ag+KDF).

Egyszerűen és gyorsan fel- és leszerelhető bárki által (utazáskor, nyaraláskor is praktikus). Helyigénye kicsi, a pulton, a mosogató mellett kis helyet foglal el.

Alacsony vételi ár és kedvező karbantartási (szűrőcsere) költség jellemzi.

Az ún. útváltószelep lehetővé teszi, hogy nem kell fel- és leszerelgetni a berendezést a csaptelepről, ha pl. mosogatáshoz szűretlen vizet szeretnénk használni.

Különlegessége, hogy a 2. lépcsőben lévő aktívszenes szűrőben 5% Ezüst és 5% KDF töltet is van. Mind az Ezüst, mind a KDF meggátolja a baktériumok, algák és gombák elszaporodását, ezáltal segíti a szűrőbetét hatékonyságát.

Előnye: kedvező vételi- és karbantartási (szűrőcsere) költség, és a szűrőbetét különleges kiegészítői (Ezüst és KDF).

A csomag tartalma: 1 db komplett víztisztító kombi szűrőbetéttel, 1 db szűrőház kulcs, köztes adapter.

A CleanLife Kombi Silver asztali víztisztító felszerelése: az asztali víztisztító nagyon egyszerűen felszerelhető, szakértelmet nem igényel. A berendezést a pultra, a mosogatótálca mellé helyezve rákötjük a konyhai csapunkra az alábbi módon: egyszerűen le kell csavarni a konyhai csaptelepről a szűrőt (perlátort), és a helyére felcsavarni a fehér csővezeték végén lévő fém útváltó csapot. Amennyiben a konyhai csap belsőmenetes, akkor a csomagban található köztes (belső/külső menetváltó) adapterrel kell felcsavarni az útváltó csapot.

Hogyan működik? A víztisztító átfolyó rendszerű, azaz a szűrőbetéten átszűrődő víz közvetlenül a kifolyócsőn keresztül folyik ki. A csapvíz szűrése és a tisztított víz kifolyása rögtön megindul a konyhai csaptelep megnyitásával. A konyhai csaptelepre csatlakoztatott útváltó csap függőleges vagy vízszintes helyzete határozza meg a csapvíz útját. Függőleges helyzetben a csapvíz szűretlenül kifolyik a konyhai csaptelepből, vízszintes helyzetben pedig a víztisztítóba folyik, majd szűrést követően kifolyik annak saját kifolyócsövén keresztül. Lásd a képen!

A kombi szűrőbetét lépcsői:

  1. Polipropilén (PP)

A kombi szűrőbetét első lépcsője egy 5 mikronos mechanikai szűrőegység (polipropilén). Feladata az 5 mikronnál nagyobb méretű mechanikai szennyeződések eltávolítása.

  1. Aktívszén (GAC)+Ezüst+KDFtöltet

A kombi szűrőbetét második lépcsője egy 100% kókuszdióhéj alapú, szemcsés szerkezetű aktívszén (GAC=Granular Activated Carbon). Fő feladata a klór és vegyületeinek kiszűrése, a szerves vegyületek 98%-át eltávolítja a vízből. 

A CleanLife Kombi Silver asztali víztisztítóban lévő kombi szűrőbetét 2 lépcsője az alábbiakat távolítja el a csapvízből:

  • Kiszűri az 5 mikronnál nagyobb, elszíneződést okozó lebegőanyagokat, ún. mechanikai szennyeződéseket (pl. rozsda, homok, iszap). 
  • Az aktívszén kiszűri (megköti) az oldott szerves szennyező anyagok, (pl. kőolajszármazékok, aromás szénhidrogének -fenol-, -benzol-, szerves savak, növényvédőszereket -peszticidek-, mérgek, oldószerek és egyéb vegyi anyagok) 98%-át, oldott gázokat, műtrágyaszármazékokat, ezáltal a kellemetlen szag- és íz anyagokat.
  • Az aktívszén megbízhatóan eltávolítja a szabad és kötött aktív klórt, klórszármazékokat, pl. a rákkeltő trihalometánokat és a trihaloetilént, melyek a hálózati víz klórozása miatt mindig jelen vannak.
  • Kiszűri az azbesztet és csak igen korlátozott mértékben a vasat, a mangánt, a molibdént, a kadmiumot, a cinket és a széndioxidot.

A CleanLife Kombi Silver asztali víztisztító kisberendezést ajánljuk:

  • azoknak, akik az egyszerűbb és olcsóbb megoldással szeretnék biztosítani otthonukban az ivó- /főzővíz tisztítását,
  • azoknak, akik gyakran utaznak el otthonról és uticéljuk helyszínén is biztosítani szeretnék egy gyors megoldással a helyi víztisztítást.

A víztisztító karbantartása: a CleanLife Kombi Silver asztali víztisztító különösebb karbantartást nem igényel, az elhasznált szűrőbetétet azonban - igénybevételtől függően 3-6 havonta újra cserélni szükséges. (Az élettartam függ a víz szennyezettségétől és az elhasznált víz mennyiségétől.) A szűrőbetét házilag könnyen kicserélhető. Szűrőház-kulcsot a csomag tartalmaz.

Ajánlott szűrőcsere: maximum 6 havonta vagy a szűrőbetét telítődése (szűrőbetét kapacitása: maximum 3.000 liter megszűrt víz) után, amelyik előbb bekövetkezik.

Garancia: 1 év.

Gyártás helye: Taiwan

Műszaki adatok
Méret Készülék átmérője: 12,5 cm, magassága: 33 cm
Max. tisztított víz hozam 200 liter/óra
Megengedett működési hőmérséklet 2-45°C
Megengedett hálózati víznyomás 2-6 bar
Szűrőbetét
Méret 10x2,5"
Kivitel Kombi
Szűrőanyag polipropilén (PP) + granulált aktívszén (GAC) + Ezüst (Ag) + KDF
Kapacitás 3.000 liter
Cikkszám FCCASTO-SILVER
Alkatrészek
Szűrőház 10", műanyag
Kifolyócső fém, krómozott
Útváltószelep 3/8"x1/2", fém, krómozott
Csővezeték 3/8", műanyag