Fordított ozmózis - RO víztisztítók

Általános ismertető (termékek a leírás alatt)

A NASA által kifejlesztett, fordított ozmózis technológiát tartalmazó, ún. RO (reverse osmosis) víztisztító eltávolítja a vízből: a lebegő szennyeződéseket (rozsda, homok, stb.), a vízkövet, a klórt és származékait, a vegyszereket, nehézfémeket, nitrátokat, az arzént, a hormonokat és gyógyszerszármazékokat, a vírusokat és baktériumokat, radioaktív részecskéket; röviden: az élő szervezetre káros, összes idegen anyagot.
Ide kattintva elolvashatja a NASA által kifejlesztett, víztisztításra alkalmazott RO technológia lényegét »
A RO víztisztító készülékek a vízben lévő lehetséges szennyeződéseket 95%-os szűrési hatékonysággal szűrik ki. A tiszta ozmózis víz minősége függ a tisztítandó víz minőségétől: a szennyezettségének mértékétől, a víz hőmérsékletétől és pH értékétől, továbbá a (hálózati) víznyomástól is. RO víztisztító készülékekben a membránszűrő által kiszűrt szennyeződések nagy része (ún. technikai víz formájában) a szennyvízhálózatba öblítődik és csupán néhány százaléknyit gyűjt a membrán magába. Ezáltal, illetve az előszűrők rendszeres karbantartásával (cseréjével) biztosított, hogy a RO víztisztítók membrán szűrője hosszútávon (akár 2-3 évig) hatékonyan "dolgozzon". A fordított ozmózis (RO) technológia végzi el a leghatékonyabb szűrést a víztisztítási technológiák közül!

Választási segédlet: Mindegyik forgalmazott RO víztisztító készülék által szűrt víz minősége azonos, azaz szűrési hatékonyságuk egyforma. Bármelyiket választja, ugyanazt a tisztaságú vizet fogja kapni, ha kinyitja a készülék tisztavíz csaptelepét. A termékek között a felépítésben,  a dizájnban, a szűrőbetét kialakításban, ebből kifolyólag a méretben, kinézetben van csupán különbség. A víztisztítók többségénél 2-féle kialakítást talál: nyomásfokozó szivattyúval ellátott és a nélküliek. A megfelelő készülék kiválasztásánál a hálózati víznyomást kell figyelembe venni. Ha jellemzően 3 bar alatti a víznyomás a vízvétel (telepítés) helyén (pl. konyhai sarokszelepnél), akkor javasolt a szivattyús változat alkalmazása. 
A víztisztítóknál opcionálisan (akár utólagosan is) vásárolhatóak ún. kiegészítő vízkezelő egységek. Ezeket bármikor ki, vagy be építheti a rendszerbe megfelelő csatlakozók segítségével. Ha bármilyen kérdése felmerül RO víztisztító vásárlása előtt, hívja bizalommal vevőszolgálatunkat! Segítünk! Válaszolunk!