UV-lámpák+tartozékok

Általános ismertető (termékek a leírás alatt)

Az UV vízkezelő csírátlanító készülék opciós ajánlat kisebb és nagyobb ivóvíztisztító rendszerekhez helyi vagy központi vízkezelés során.

Mikroorganizmusok a baktériumok, gombák, algák, vírusok, protozoák stb. Vannak közöttük nagyon hasznosak, de mint tudjuk, nem mindegyiknek kedvezőek az emberre gyakorolt élettani hatásai, ezért is kell fertőtleníteni a vízhálózati rendszereket.

Ahol azonban erre nincs kialakított rendszer - pl. kút víz felhasználásánál -, vagy a fokozottabb biztonságérzet elérése a cél, a legjobb megoldás az UV vízkezelő csírátlanító alkalmazása.

A háztartásokban, a vízben lévő mikroorganizmusok elpusztításához napjainkban az UV fertőtlenítés számít a leghatékonyabbnak, leggazdaságosabbnak és környezetvédelmi szempontból is a legideálisabbnak tűnő megoldás.

A napfény 240-260nm közötti frekvencia tartományban lévő fénysugarakat UV-C-nek nevezzük, melyek roncsolják a mikroorganizmusok DNS szerkezetét, amellyel elpusztítják őket. Az UV-C sugár ionizálja az oxigént, amellyel ózon képződik, ami további erős fertőtlenítő hatással bír. Az UV egységek 253,7nm frekvencián működnek, melyet az UV fénycsövében lévő higanygőz bocsájt ki.

Az UV vízkezelő csírátlanító készülék használata kiemelten javasolt a olyan helyen, ahol kisgyermek is van a családban.

A UV lámpát a rendszer legutolsó lépcsőjeként alkalmazzuk. Utólag is könnyen beépíthető már meglévő rendszerekhez.